Lokal gastronomiczny nowy targ

Każdy lokal gastronomiczny prędzej lub później staje przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla większej kwot ludzi. Przy czym porcje powinny stanowić możliwe takie jedne i stworzone w jak najmniejszym czasie aby uniknąć strat smaku powstających z długiego przechowywania.

http://de.healthymode.eu/mass-extreme-die-beste-hilfe-beim-aufbau-von-muskelmasse/Mass Extreme die beste Hilfe beim Aufbau von Muskelmasse

Na wesele innowacyjna metoda rozwiązała tenże punkt oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone w noże nacinając mięso poprawiają jego soczystość bez strat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają i na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co przenosi się na zwiększenie poziomu higieny w stanowisku pracy. Na rynku wyróżniamy dwa rodzaje kotleciarek, różniące się przede każdym napędem, mocą przerobową oraz dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy głównie od użytych materiałów, producenta i zastosowanych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to typowe urządzenie przeznaczone przede każdym do użytku krajowego i lekkiej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Niewątpliwą wadą tego typu narzędzi jest nieduża ilość zajmowanego miejsca, a z powodu dość wysokiej (od około 800 do 10 tys. zł) ceny mogą umieszczać się nieopłacalne dla swoich użytkowników. Chorobą jest zdecydowanie niższa moc produkcyjna w porównaniu z określoną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to organizacja dedykowana przede każdym dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej wałki z ostrzami kierowane są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli pracownika do wkładania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem powtarza się być metodę operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten rodzaj urządzenia ma nieco bardzo mieszkania niż tradycyjny odpowiednik oraz duża cena (od ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest prawidłową przeszkodą do korzystania jej w warunkach domowych.